Boksignering med Kjersti Annesdatter Skomsvold lørdag 23. september

Boksignering med Kjersti Annesdatter Skomsvold lørdag 23. september

Kjersti Annesdatter Skomsvold kommer fra Lutvann og er nå bosatt på Bøler. Hun er en veldig populær og allsidig forfatter som har skrevet bøker for både voksne og barn. Hun er nå ute med romanen «Syke søster» som har fått mange gode anmeldelser.

Lørdag kan du treffe henne fra kl. 12 og slå av en prat og kjøpe signerte bøker.

Kjersti Annesdatter Skomsvold (f. 1979) er fra Lutvann i Oslo. Hun debuterte i 2009 med romanen Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg. Debutromanen er solgt for oversettelse til 25 språk, og fikk enorm oppmerksomhet da den ble lansert i USA og Storbritannia høsten 2011. Siden har hun utgitt bl.a. romanene «Monstermennesker», «Barnet» og diktsamlingen «Litt trist matematikk».

Dagbladet og Morgenbladet gir boken terningkast 5:


«I Kjersti Annesdatter Skomsvolds nye roman er det spiseforstyrrelse som er rovdyret … I romanen utforsker hun også tvillingmotivet, yndet i litteraturhistorien fra William Shakespeare til Agota Kristof. At tvillingers sammenfiltrede tilblivelse og tilværelse kan være særlig egnet til å beskrive spisevegring og sultedød, er «Syke søster» et glitrende eksempel på … Det er godt sett, uten tilløp til romantisering, men like fullt vakkert fortalt»

– INGER BENTZRUD, DAGBLADET


«Kjersti Annesdatter Skomsvold viser igjen at hun er en av våre aller ypperste samtidsforfattere. Å lese Kjersti Annesdatter Skomsvold kan være som å stirre inn i selve eksistensen … Det handler om å leve, eller snarere om å overleve. Slik er det også i høstens roman «Syke søster» … selv om Skomsvold stadig kretser rundt den samme tematikken, blir ikke materien resirkulert. I stedet blir det samme temaet belyst på stadig nye måter, som om romanene er i samtaler med hverandre, om hvordan en kan overvinne sin redsel, og det å tørre å velge å leve – med alt hva det innebærer …
Skomsvolds kompromissløse behandling av disse temaene er løfterik, ikke bare fordi den gir håp, men også fordi språket er nakent og vakkert, fullt av overraskelser, som om man gjennom hennes skjeve blikk kan se verden litt på nytt. Romanene hennes er liksom himmelfalne, men allikevel besitter de en slags innsikt som resten av oss har godt av … Med «Syke søster» viser Skomsvold – nok en gang – sin evne til å dvele ved valgene karakterene står overfor. Med kjærlighet for dem hun skriver om, forvalter hun et håp. Og igjen, på en ny måte, viser hun frem det som kanskje kan være et mantra for Skomsvolds romaner, nemlig hvordan det å være redd ikke er et tegn på svakhet, men på livsvilje»

– IDA VÅGSETHER, MORGENBLADET

1800 1177 Bøler Senter