Byoriginaler og personligheter i Oslo

Byoriginaler og personligheter i Oslo

Hvem husker ikke advokat Hermansens spontane turnoppvisning på T-banen eller fakiren El Jucans sang og show? Mange minnes også Sving Deg, Luse-Frantz og Homansbyens Dronning fra 40- og 50-tallets Oslo. Byoriginalene er byens små fargeklatter, personer som tør å stå opp mot normer og retningslinjer både når det gjelder antrekk og væremåte. Boka gir deg historien bak kallenavnene og ansiktene.

I tillegg til personene som ble presentert i forrige utgave fra 2008, møter vi denne gangen blant annet Blomster-Ole, Appelsin-Herman, Montgomery og Ole-Bjørn. Boka omtaler også Ole Kopreitan, Pål Jensen, Renald Antoinette og Lars Poverud som gjør og gjorde livet på Karl Johans gate litt muntrere. Boka er en utvidet og gjennomrevidert utgave av boka med samme tittel som kom i 2008.

Kanskje gjør du som mange andre, du tilpasser hverdagen til synet ditt. Er du en av dem som leser mindre eller har sluttet med en hobby som du har vært glad i?

Forandringer i synet er den vanligste grunnen til at folk går til optikeren. Men visste du at det også finnes en annen grunn til at du bør oppsøke oss jevnlig? Vi undersøker øyehelsen din på hver eneste synsundersøkelse. Ukorrigerte synsfeil kan gi hodepine, plager med nakke og skuldre eller føre til at du går rundt og myser. Slike problemer kan ofte løses med briller eller kontaktlinser.

Når det gjelder øyehelsen din, så kan vi oppdage endringer tidlig. Dersom noe tilsier at du har en øyesykdom henviser vi deg videre til en øyelege for behandling. Trygt og godt, ikke sant? Optikeren er folkets første kontakt for bedre syn. Derfor er det like naturlig å gå jevnlig til optikeren som til tannlegen. Vi gjør alt vi kan for at du skal se så godt som mulig, så lenge som mulig.


FAKTA: «Byoriginaler og personligheter i Oslo»

  • Forfatter: Even Saugstad
  • ISBN: 9788269155907
  • Innbundet – stort format (22 x 27 cm)
  • 192 sider
  • Pris kr.: 429,-
  • Utgiver: Frie Fuglers Forlag

Lokal byoriginal

Bølers lokale byoriginal, advokat Peder G. Hermansen (1910 – 1993), er selvfølgelig med i den nye boka om hovedstadens originaler. Alle som har bodd på Bøler noen år har hørt om denne eksentriske mannen som elsket å kle seg ut og gjøre ablegøyer enten det var på det gamle Bølersenteret, på T-banen eller i Oslo sentrum. Til glede for mange og til ergrelse for noen. Den nye boka «Byoriginaler og personligheter i Oslo» er skrevet av Even Saugstad som bor på Bøler og er oppvokst på Oppsal. Boka er en nyutgivelse av tilsvarende bok fra 2008 og den nye boka er utvidet slik at hele 23 personligheter blir presentert i tekst og bilder. Boka selges på Norli på Bøler Senter.

1800 942 Bøler Senter