Slik lykkes du med orkideér

Slik lykkes du med orkideér

Pynt opp med vakre og dekorative orkidéer. Med godt stell gir de langvarig blomsterglede.

Nå som Mester Grønn har tilbud på alle orkidéer er det ekstra fristende å fylle huset med denne tropiske skjønnheten.  En nyinnkjøpt orkidé er perfekt på alle måter; frisk og strålende. Men det er ikke alltid lett å tyde orkidéens behov. Er den tørst? Varm? Kald? Her får du 5 nyttige tips som får orkidéen til å stortrives hjemme hos deg.

Tropisk plante

Tar du høyde for hvordan forholdene er der den ble skapt, sitter du med løsningen. Orkidéer hører naturlig hjemme i tropiske forhold, og har du vært i Karibien eller Thailand, så husker du sikkert hvor høy luftfuktigheten var der?

– I overført betydning vil det si at når du tar med deg en orkidé hjem, så bør du plassere den et sted der den står lunt, og ikke minst lyst, sier gartner i Mester Grønn, Kari Brekke.

5 tips som får orkidéen til å stortrives

  1. Sørg for at orkidéen har det lyst, men ikke plasser den i direkte sollys eller trekk.
  2. Vann orkidéen et par ganger i uken, men husk at den ikke liker å bli stående med røttene i vann. Derfor skal du bare gjennomskylle den med lunkent vann.
  3. Orkidèer trives best i 18-24 grader, står den kaldere enn dette kan den miste blomster og knopper.
  4. Orkidéer bør gjødsles med spesialgjødsel for orkideer, og det er viktig å følge bruksanvisningen.
  5. Skjem bort orkidéen din ved å dusje røtter og blader et par ganger i uken. Det vil den elske!

Bli kjent med orkidéen din

Men det hjelper fint lite å lese tips som dette dersom du ikke tar deg tid til å bli kjent med orkidéen din. Den vil prøve å kommunisere med deg så godt den kan, og lærer du deg å tyde signalene, så får du en sunnere plante som vil blomstre lenger. Mørke blader kan bety at den får for lite lys, og lysegrønne blader kan indikere for mye lys. Ser bladene slappe ut, betyr det at du vanner planten for lite, og ser røttene gråhvite ut, må du hastevanne.

Få orkidéen til å blomstre igjen

Når du omsider har lært deg å tyde orkidéens behov, er det nesten ironisk at den plutselig en dag begynner å kaste blomstene. Da skal du vite at det er en del av orkidéens naturlige livsløp, og at de fleste orkidétyper, med riktig stell, vil komme tilbake. Dermed er det bare å glede seg, for med en orkidé i hus, har du et levende vesen som belønner deg for omsorgen du viser den med en blomsterprakt som ligner små kunstverk.

Kvalitetsgaranti på orkidéer

Mester Grønn har kvalitetsgaranti på alle blomster og planter, og garanterer 6 ukers blomstringstid på orkidéer.

Akkurat nå har Mester Grønn tilbud på alle orkidéer og et ekstra stort utvalg, så ta turen innom og finn din favoritt. Tilbudet varer til og med 6. mars.

1200 628 Bøler Senter