Pynt til advent med Mester Grønn

Pynt til advent med Mester Grønn

Skap en stemningsfull adventstid med friske blomster, lys og julepynt.

Hva er vel hyggeligere når det er mørkt og kaldt ute, enn å tenne lys og starte med juleforberedelsene? Blomster i hvitt og fersken er fint å starte med, så kan det røde komme nærmere jul. Er du ikke klar for å pynte juletreet ennå, så la julekulene ligge til pynt i en skål så lenge.

Lag en vakker adventsstake
Når det nærmer seg 1. søndag i advent, er det koselig å sette fram en adventsstake og begynne nedtellingen til jul. Pynt et fat eller en adventsstake med voksede svibler, mose, kongler, kanelstenger og grønt bar. Det er både enkelt og dekorativt, og lukter deilig av jul. Små sukkulenter er holdbare og flotte å pynte med, og de er et allergivennlig alternativ til svibler. Husk å bruke LED-lys hvis du pynter med brennbare materialer, slik at du ikke trenger å bekymre deg for brannfaren.

Dekorative adventsstjerner
La en dekorativ adventsstjerne lyse opp i vinduet frem mot jul. Mester Grønn har nydelige adventsstjerner laget av transparent kalkerpapir. De kan brukes både med og uten lys i, og skaper en stemningsfull atmosfære i rommet.

Populære adventsblomster
Amaryllis- og svibelløk er flotte venteplanter i adventstiden. Fra å være grønne små knopper, springer de plutselig ut i nydelig blomst. Hvor lang tid det tar til de springer ut avhenger at temperaturen. Jo høyere temperatur, jo raskere springer de ut i full blomst. Kjøper du en amaryllis løk trenger den 2-3 uker før den slår ut i full blomst, mens en avskåren amaryllis tar 2-3 dager. Svibel trenger kortere tid. Blomsterstilken på amaryllis har en tendens til å strekke seg mot lyset, så et lite tips er å snu potten av og til for å unngå en skjev blomsterstilk.

Julestjernen er også en av julens favoritter, og de siste årene har de nye kritt hvite sortene blitt veldig populære.

Trenger du mer inspirasjon til årets julepynt, så ta turen innom Mester Grønn.

1920 1080 Bøler Senter