Lag sommerens drømmebukett med Mester Grønn

Lag sommerens drømmebukett med Mester Grønn

Nå som sommeren er her gjelder det å nyte det fantastiske utvalget av sesongens blomster. Her er noen enkle tips til hvordan du kan sette sammen en flott bukett.

Farger har en stor plass i vårens trendbilde. Fargene er inspirert av sydligere strøk og har et sommerlig og friskt uttrykk. Det er lov å mikse farger og mønster. Denne miksen går i retning av en mer maksimalistisk stil som lyser opp i interiøret.

Ikke vær redd for å sette sammen sterke farger. Orange og rosa er for eksempel en lekker kombinasjon. Plukk og miks 3for2 blomster hos Mester Grønn og sett sammen en stor bukett, eller del opp i mange små vaser og plasser rundt omkring i huset. Fargerike og skulpturelle vaser kan være et dekorelement i seg selv, og er fine uten blomster også.

For å få mer farger inn i innredningen er det et enkelt grep å bytte til noen fargerike blomsterpotter, og pynte bordet med dekorative fat. Mester Grønn har også fått inn de populære Village lyshusene i nye vårlige farger.

Tips til å sette sammen en bukett
  1. Velg en hovedblomst med et litt større hode, f.eks. roser, krysantemum eller germini.
  2. Velg en fyllblomst som gjerne kan være litt mer småblomstret, f.eks. brudeslør, lisianthus, alstromeria eller astilbe er gode valg.
  3. Velg noe grønt som gir fin fylde til buketten f.eks. eucalyptus, alchemilla, ruscus eller strå.

Ønsker du en ekstra stor og flott bukett, kan du fylle på med flere bunter av samme sort. Hvis du synes det er vanskelig å sette sammen store buketter, er det like lekkert med bare en eller to blomstersorter som settes tilfeldig sammen i vasen.

Vær oppmerksom på at utvalget vil variere noe fra uke til uke og fra butikk til butikk på grunn av sesong og tilgjengelighet i markedet.

Slik får du buketten til å vare ekstra lenge
  • Gjør klar en ren vase med kaldt vann og holdbarhetsmiddelet som følger med blomstene.
  • Rens stilkene for torner og blader som kommer i vannet.
  • Snitt stilkene på skrått et par centimeter med en ren snittekniv, aldri saks eller brødkniv. Dette fordi snittet skal være så rent som mulig.
  • Etterfyll eller skift til rent vann jevnlig.
  • Sett gjerne blomstene kjølig om natten for å forlenge holdbarheten (ikke kaldere en 4 grader).

Lykke til med drømmebuketten og riktig god sommer!

1920 1080 Bøler Senter