Høstkos på uteplassen

Høstkos på uteplassen

Selv om kveldene blir mørkere og dagene kjøligere, er det koselig å fortsette å nyte livet utendørs.

Fyll utekrukkene med sesongens vakreste høstblomster, tenn levende lys, heng opp lanterner og bruk puter og pledd så dere holder varmen.

Det finnes utrolig mange flotte sorter til bruk ute denne sesongen. Mange av blomstene vil klare seg helt til frosten kommer, og kan også ha prydverdi gjennom vinteren.

Høstens favorittblomster

Lyngvariantene erica og calluna er to populære høstplanter. Erica er intens og kraftig i fargen, men kun ettårig. Calluna er flerårig og prydverdien er ekstra stor da blomstene sitter på gjennom vinteren. Lyng finnes i mange nye spennende sorter og farger, både rosa, grønt og hvitt og i flotte kombinasjoner.

Pernettia er en fantastisk fin, ettårig høstplante som kommer med vakre bær i rosa, lilla og hvitt. Planten inneholder en naturlig «frostvæske» i cellene takket være et stoff som er nært beslektet med glyserol. Når andre planter visner på grunn av nattefrost, står Pernettia like fint og holder på bærene langt utover høsten og vinteren.

Hebe er en annen dekorativ høstplante. Med sine flotte blålilla blomster og mørkegrønne blader, er hebe et flott blikkfang til høstens krukker og potter.

Sammen med de blomstrende plantene kan det være fint med noen grønne eller sølvfargede planter som sølvkrans, Muhelenbechia, Dichondra ‘Silver Falls’ og Calocephalus. Ulike sorter prydgress er veldig dekorative, og pyntekål er lekker med sine spennende bladformer. Lave nattetemperaturer gir pyntekålen den vakre fargeutviklingen, og den blir bare finere og finere utover høsten.

Trenger du mer inspirasjon eller tips og råd om høstens blomster og planter, så ta turen innom Mester Grønn på Bøler Senter.

1800 1013 Bøler Senter