Heteslag hos hund – Nyttig info og tips fra Buddy!

Heteslag hos hund – Nyttig info og tips fra Buddy!

Hvert år dør hunder dessverre av heteslag etter å ha blitt etterlatt i varme biler. Hunder kan også få heteslag av å mosjoneres i altfor varmt vær, uten mulighet til å kjøle seg ned eller til å drikke.

Tekst og bilder i denne artikkelen er hentet fra buddy.no

Heteslag er en livstruende tilstand, som forårsaker store lidelser og kan gi alvorlige skader på indre organer. I denne artikkelen kan du lese mer om heteslag og hvordan man kan forebygge det.

Hvorfor er hunder så følsomme for varme og hva skjer ved heteslag?

Hunder kan ikke regulere kroppstemperaturen gjennom å svette, som vi mennesker kan. For å kjøle seg ned må de i stedet pese, legge buken mot et kjøligere underlag og avgi varme via tredeputene, der de har noen få svettekjertler.

Det å pese er hundens beste mulighet for å regulere temperaturen sin. Å pese er en slags overfladisk pusting, der hunden har munnen åpen, opptrukne munnviker, tungen ute av munnen og puster fort og kraftig. Ved å pese kjøles blodet ned gjennom at kald luft passerer blodårene i munnen. Hvis temperaturen i omgivelsene er for høy, settes temperaturreguleringen ut av funksjon. Hvis luften er varmere enn hundens blod, kan det å pese til og med få motsatt effekt. Kroppstemperaturen stiger da til farlige nivåer og hunden får heteslag. Hvis hundens temperatur blir høyere enn 42˚C kan den dø.

På buddy.no kan du lese mer om symptomer, hva du bør gjøre hvis en hund får heteslag, og hva du kan gjøre for å forebygge heteslag.

1800 799 Bøler Senter